Stiinta viselor

Acest film este scris, regizat si gandit de un om cu imense calitati de ‘dus de-acasa’. Este prea adanc si frumos ca sa nu fie scris in pauza de masa, pe un servetel, de catre un functionar insipid, de la Inspectoratul de Stat in Constructii, un individ inalt, bine facut spre durduliu, dar care nu a vrut sa fie inspector. A vrut toata viata sa fie altceva. Meseria de inspector nu-i place, de aceea oriunde ajunge in calitate de inspector, da amenzi si devine o fiara.

Intr-o zi, acest om s-a intalnit cu un regizor, care a voia sa proiecteze o cusca pentru micului lui ponei, Filip. Ar fi trebuit sa-l arda pe regizor, conform planului. Nu-i voia nici macar spaga. Era satul de acest cuvant si nici macar valoarea ei in bani nu-l mai bucura. Povara morala ii adancea criza. Astfel ca s-a decis sa nu mai ‘ia’. Ei bine, acest regizor a devenit asociatul inspectorului, facand acest film minunat: Stiinta Viselor.

Acest film trebuie vazut de catre artisti si de catre tine, omule riguros, ancorat in realitate. Viseaza si zambeste! Vizionare placuta!

2016_matius_blog_stiinta_viselor_1