De Paste si de Craciun. Acelasi film?

Saptamana Patimilor pentru Iisus coincide cu o mare frenezie pentru cumparatori si comercianti deopotriva. Probabil din aceasta cauza nu mai au niciunii timp sa se aplece asupra simbolisticii acestor sarbatori. E atat de bine-cunoscuta epidemia de HAI SA FIM MAI BUNI CU TOTII macar acum in ceasul al doisprezecelea, incat nu mai deschid acest subiect. Dar pot in schimb scrie despre filmele care se dau in perioada asta la teve si cu ce le-am putea inlocui.

Imediat dupa revolutie s-a pana la refuz dat pe TVR, filmul lui Zeffirelli, IIsus din Nazaret. Scena cu votul dintre Barabas si Iisus, ar fi avut alti sorti in ecuatia facebook-ului. Free Gigi este un model contemporan inca viu in mintile si sufletele noastre. Si-acum am tresariri de emotie cand aud muzica de pe genericul de inceput.

A urmat apoi frenezia cu filmul cu Patimile lui Hristos in regia lui Mel Gibson, sangeros, rascolitor si foarte controversat.

Ceea ce iti propun sa vezi in aceasta saptamana este insa un film despre Biserica, despre oamenii care se pun in slujba ei. Bucura-te!