Solutii moderne pentru un spatiu comercial modern (#1)

In vederea pastrarii unui concept unitar pentru toate locatiile unui lant de magazine, MATIUS, designerul de concept, impreuna cu reteiler-ul, au agreat adesea urmatoarele reguli de amenajare ce vizeaza atat dialogul vizual al vitrinelor, materialele folosite, distributia luminilor, cat si modul de amplasare a produselor in magazin:

In acest post voi vorbi despre pardoseli intr-un spatiu comercial modern, rasina epoxidica fara emitere COV, cu insertie de poezie lichida.

Inainte de a se incepe montarea pardoselii trebuie avut in vedere ca sapa sa fie perfect plana si sa aiba o umiditate redusa la un grad ce nu afecteaza proprietatile suprafetei de calcare si adezivului de fixare.

Deoarece la nivelul pardoselii se vor prevedea racorduri la curent electric, cat si la sistemul antifurt se vor respecta circuitele de curenti tari si curenti slabi din plansa pusa la dispozitie de proiectant. Aceste cabluri se vor poza in grosimea sapei, prin tuburi flexibile (metalice sau din PVC), conform normelor romanesti in vigoare si a dispozitiilor proiectantului de specialitate (curenti de forta sau curenti tari) si a dispozitiilor producatorilor.

La montarea pardoselii se vor respecta instructiunile de montare a acestuia pentru a nu aparea umflaturi sau denivelari datorate dilatarii / contractarii materialelor ce compun pardoseala (suprafata de calcare de pe sapa din ciment cu nisip).

ATENTIE! Pardoseala se va controla lunar de catre seful de magazin sau responsabilul zonal si se va schimba cel tarziu o data la doi trei sau uneori cinci ani, pentru a pastra imaginea unui magazin “proaspat” si prosper.