Solutii moderne pentru un spatiu comercial modern (#2)

In vederea pastrarii unui concept unitar pentru toate magazinele MATIUS, designerul de concept, impreuna cu reprezentatii grupului MATIUS a stabilit urmatoarele reguli de amenajare ce vizeaza atat dialogul vizual al vitrinelor, materialele folosite, distributia luminilor, cat si modul de amplasare a produselor in magazin:


A. Compartimentari

– In cazul in care acestea nu sunt preexistente, compartimenatrile se vor executa din gips carton 90 minute rezistenta la foc.
– IN CAZUL ELEMENTELOR DESPARTITOARE INTRE DEPOZIT SI ZONA DE VANZARE, SE VA INSTALA UN SISTEM DE PERETE REZISTENT LA FOC 120 MINUTE, CONFORM NP 118-99 CAT SI O USA DE LEGATURA R.F. 120 MIN.
– Peretii vor avea o structura metalica ancorata atat in pardoseala, cat si in planseul din beton, fiind finisati conform tehnologiei dry wall.
– Se va pastra pe cat posibil tavanul existent, impreuna cu instalatiile montate la nivelul acestuia, iar in cazul in care acesta nu se va mai realiza, se vor vopsi in negru elementele constructive si de instalatii situate peste cota superioara a mobilierului.

– Se vor placa cu gips carton, dupa caz: peretii din caramida, stalpii din beton, tevile si echipamentele de climatizare, avand in vedere a se lasa guri de vizitare a acestora.

– Prizele se vor monta pe peretii din gips carton, la inaltimea de +30 cm fata de cota finita a pardoselii, iar cablurile de alimentare se vor poza in spatele placii de gips carton, fiind protejate cu tuburi flexibile (metalice sau din PVC), conform normelor romanesti in vigoare. Intrerupatoarele se vor monta dupa aceleasi reguli de mai sus, dar la o inaltime de +120cm.

– ATENTIE! Peretii se vor spala sau revopsi oridecate ori seful de magazin va considera necesar, dar nu mai tarziu de o data la un an.
O mare parte dintre imagini sunt preluate de aici.