Situatia fiscala din Zimbabwe

sau Zanzibar, sau ceva cu Z sau X ca oricum nu conteaza…

Aceasta situatie fiscala se deprecia dupa spusele unui proaspat cunoscut, cu 500/1 pe zi. Adica: acum puteai sa cumperi cu 1 dolar zimbabweian o vaca, a doua zi iti trebuiau 500 de dolari zimbabweiani pt aceeasi vaca. Cam nasol. Atat pentru ei cat si pentru vecii lor de la nord-est, Zambia, tara total dependenta de comertul cu Zimbabwe.

Prin urmare, aceasta conventie, aceasta idee frumoasa despre valoare -BANUL, sau…MONEDA- este, a fost si va ramane un balon de nisip printre castelele de sapun si sgrie norii de chirpici desenati de oamenii de zapada nebuni.

Cum recunoastem un om nebun o stie OANA, prietena lui Stefan Botezatu: Oamenii nebuni ii recunosti dupa zambetul care/ La unul e sui/ Si unul nu are.

Situatia fiscala a unui stat care nu a insemnat nimic pentru istoria lumii (pana acum), este situatia extrem de vulnerabila a oricarui stat ai carui cetateni daca ar veni in Romania s-ar simti in paradis, asa cum ne simtim noi cand mergem in franta, Olanda si alte Tari. Prin urmare, noi traim mai bine doar pentru ca undeva pe acest pamant altii platesc facturile pentru asta.

Am reusit sa revin la acest drag jurnal on-line, dupa o perioada grea pentru mine, sitatie care ma face sa vreau sa fiu si mai bun cu oamenii si cu animalele. Va recomand pentru intelegerea fenomenului MONEDA, un film despre bani pe care il gasiti foarte usor (nu mai exista in 2016).

Daca insa vrei sa vezi un film artistic, frumos aproape ca si cum l-ar fi facut Tornatore, atunci iti recomand: The Golden Door din 2006.

Stiu ca sunt incoerent si indecis asupra subiectului acestei pagini de jurnal, vreau doar sa spun multe in foarte scurt timp si nu-mi prea iese. A! Poza cu omu’ cu vaca pe terenul arid se pare ca e din China si nu din Zimbabwe.

Cum o fi sentimentul zimbabwueian al fiintei?