Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

A trecut multă vreme de când îți scriam scrisori an de an și le așezam lângă fereastră. Mereu ne-am imaginat că le citești cu zâmbetul pe buze, râzând de toate ghidușiile pe care le-am făcut pe timpul anului. Ți-am cerut, pe rând, biciclete, cărți cu eroi, păpuși și ursuleți de pluș, iar tu darnic și blând, de fiecare dată ai avut grijă să nu ne lipsească nimic. Timpul a trecut, năstrușniciile noastre au crescut și am vrut neapărat să-l cunoaștem pe cel care ne-a făcut copilăria mai frumoasă. În una din scrisori ți-am mărturisit că ne-am dori mult o călătorie spre locul în care meșterești fericirea tuturor copiilor. Știam că doar cei care cred cu adevărat pot să vadă casa ta fermecată și ne-ai chemat în micul univers, unde ești mereu îmbrăcat în zale de campion al cadourilor și al surprizelor.

Așa se face că am pășit plini de visuri în ținutul Noriel, locul în care citești scrisorile tuturor copiilor din țară și împachetezi bucuria cu hârtie colorată și fundiță. Toate jucăriile erau prietene: păpușile stăteau mereu la ceașca de ceai, iar soldățelul de plumb se plimba de zor printre raioane. Copii se alergau printre zecile de cutii colorate, mașinuțele de jucărie se plimbau în liniște, renii de pluș trăgeau sania încărcată cu steluțe fosforescente, iar toți oamenii mari erau, parcă, mai mici. Atât de îndrăgostiți de mirosul copilăriei și de agitația plăcută, am semnat în 2009 contractul de iubire cu echipa ta de ajutor de la Noriel, retailerul care operează cea mai mare rețea de magazine de jocuri și jucării din România. Poveștile pe care ni le-ai spus despre căsuța și echipa Noriel au fost de-a dreptul captivante. Construită cândva, demult, în 1993, comercializa pe atunci numai jocurile „Nu te supăra, frate”, „Comoara lui Piticot” sau „Păcălici”, iar în 1999, a înființat propriul centru de producție în Prahova. Pasionați de joacă, am căutat printre sumedenia de cutii și am găsit cheia spre cadoul nostru: inovarea. Așa am ajuns să desenăm locul preferat al copiilor: am oferit asistență de șantier, proiectare de arhitectură și instalații.

Atmosfera păstrează același grai călduros, însă locul este într-o continuă îmbunătățire, în acest context în care retailul e dinamic și piața dorește tot timpul să te aliniezi la provocări și să o surprinzi cu ceva. Ca urmare a dorinței de extindere a rețelei și a ajustării formatelor locațiilor, Noriel este acum un grup de companii din România, care deține o fabrică de jucării, magazine de jucării și o editură. După preluarea grupului de către investitorii polonezi, Noriel începe să facă modificări și îmbunătățiri, ceea ce este un lucru benefic pentru experiența tuturor copiilor și adulților cuminți, care vin în căsuța Moșului. De la primul contract, dragostea noastră cu Noriel continuă, face pui mulți și aduce zâmbete copiilor din toată țara, fie că e oraș mic sau mare. De fiecare dată a fost o mare plăcere să lucrăm alături de cei mai dragi oameni de bază ai tăi, Moșule. Pentru că tu ai reușit să ne îndeplinești o dorință, noi am reușit să facem posibile visurile celor mici.

Dacă am fost cuminți sau nu, tu știi mai bine decât noi; iar de te-am surprins cu vreo năzbâtie, să știi ne-a plăcut s-o facem. Ne-a trecut vremea să mai cerem cadouri, dar dacă te gândești să ne aduci în dar o jucărie, noi nu ne supărăm. Te salutăm cu dor și îți dorim călătorie lină spre casele din întreaga lume.

 

Ai tăi copii cuminți,
Echipa Matius