LaserMaxx, cartierul bucuriilor

LaserMaxx este locul unde stilul urban se impregnează cu elemente science-fiction, iar anturajul ludic transpune aventura într-un altfel de loc de joacă. Realizat pe mai multe niveluri, pentru mai toate vârstele, acest spațiu devine un univers autonom, un cartier improvizat unde au mai rămas doar fărâme din locul tău originar. Încă de la primii pași, te întâmpină navete spațiale. Mai apoi, podul mobil, roboții în mărime naturală, luminile și fumul sunt senzorii care te țin în suspans până faci cunoștință cu jocurile. Baschet, foosball, fighter arcade, air hockey, box, toate îți reîncarcă indicatorul adrenalinei în timp ce ceilalți prieteni anticipează următoarele echipe.

Întinderea spațiului de sute de metri pătrați este pe măsura sufletelor energice care sunt îndrăgostite de distracție, iar monotonia este singura care nu poate să facă programări. Un astfel de spațiu al energiilor nu poate fi recreat decât prin contraste bine delimitate, ce fac suspansul să mișune în tăcere. Am știut că băncuțele și scaunele de lemn vor fi uitate în drumul spre joc, dar privite cu entuziasm la întoarcere, motiv pentru care, împreună cu echipa Lasermaxx, am desenat mai multe zone unde grijile se dezintegrează întocmai ca-n jocurile pe calculator.

Spațiile de evadare din realul urban sunt diferite pentru jucători, în funcție de numărul de vieți pe care le mai au. Numai zona de bar din suburbia paralelă cotidianului a fost gândită ca spațiu pentru recreere pentru cei mai mici și cei mai mari, fără deosebire. Am accesorizat acest parc al poveștilor cu verdeață simbolică și lemn, singurele semne ale realității dorite aproape. Unii se destind cel mai bine în colțuri timide, unde culorile par că au fost zugrăvite cu precizie, în timp ce alte personalități se încheagă împreună sub atenta observație a luminii.

Pentru echipa studioului nostru (ing. Isabela Grigore, ing. Ana Maria Florescu, respectiv arh. Sorin Ichim în calitate de verificator autorizat de proiecte), proiectul LaserMaxx va rămâne o jovială referință, motiv pentru care vrem să mulțumim pentru rolul de coordonatori ai reprezentanților Park Lake Plaza domnul Sorin Slavu, arh. Andreea Matache, ing. Ligia Ionescu (Optim).