RIA bijuteria

RIA. Ria bijuteria. Hm… suna aproape ca refrenul unui cantec vesel. Ria Argentum pe care ti-e aproape imposibil sa-l ratezi, fiind amplasat la parterul Cocor, exact in dreptul scarilor rulante, este un spatiu organizat simetric, foarte deschis, transparent si luminos. Ceea ce-l face sa fie un foarte frumos proiect de bijuterii vine insa din alta zona, vine din simplitatea mobilierului, din delicatetea si farmecul pieselor expuse dar mai ales pentru ca sunt tot timpul clienti in boutique.

Poate nu toti cumpara, dar vin sa vada. Iar vitrinele incapatoare RIA Argentum au ce arata: bijuteriile din argint lucrate cu mare arta de cei mai desavarsiti bijutieri, o intreaga paleta cromatica de pietre si cristale ce te bucura si incanta cand le atingi.

Poate formatia mea de arhitect m-a modelat spre a refuza ori privi cu retinere catre culoare si ornamente. Aceasta teorie insa nu se pastreaza cand este vorba despre podoable corporale. Cred ca o femeie frumoasa trebuie sa poarte bijuterii frumoase. Se pot completa reciproc, se pot pune in evidenta reciproc.

Bijuteriile sunt un univers fabulos ce porneste de la materialele pretioase din care sunt create. Poezia focului si a indemanarii celui care ingheata curgerea metalului intr-o forma unica este iarasi un univers in sine. Si putem continua la infinit: cu povestea jocului de lumini reflectate de pietrele din monturi, cu tema in jurul careia graviteaza mesajul bijuteriei (motive florale, zodiacale, geometrice etc) care trebuie musai sa dialogheze cu personalitatea purtatorului, cu restul vestimentatiei si a momentului din zi cand sunt purtate.

Bijuteria este o arta, sa stii sa le alegi si sa le porti este iarasi o arta. Redescoperind asta ma face cu atat mai mult sa cred ca prin fiecare proiect realizat in vara aceasta in Cocor, studioul MATIUS a devenit mai deschis si mai intelept, gasind timp de analiza atat pentru magazinele de vesminte si accesorii cat si pentru cele cu bijuterii sau doctorii . Din fiecare proiect, din fiecare concept de vanzare si din fiecare om intalnit, am invatat. Voi scrie pe larg si despre Agnes Toma si despre Adina Buzatu si despre Suzi si despre Dragos Epure. Ce legatura este intre ei? Hm…fiecare face arta din ceea ce vinde si din ceea ce este ca individ.