Regatta Arhitecților 2021 — eveniment de sailing din România aflat la ediția a II-a

În septembrie 2021, în Marina Limanu și pe mare, la bordul unor super-veliere, un eveniment original, rar și deosebit a avut loc. Regatta Arhitecților, aflată la a II-a ediție, a reunit arhitecți de top din România într-un context inedit — în cadrul unui concurs de bărci cu vele. Mulțumim pe această cale invitației pe care am primit-o și pe care am onorat-o cu bucurie în calitate de reprezentant al studioului de arhitectură MATIUS.

Redescoperirea bucuriei de a lucra în echipă la Regatta Arhitecților

Regata este un sport de apă și se potrivește ca o mănușă meseriei de arhitect, care ea însăși este considerată de mulți o profesie de elită. Prin natura ocupației avem o latură competitivă, foarte necesară totodată în a evolua în acest domeniu cu cerințe înalte. În același timp, am constat cu plăcere faptul că regata este cel mai potrivit sport pentru a ne pune la încercare abilitățile tehnice, condiția fizică și istețimea de a găsi modalități de a conlucra între noi și cu forțele naturii. Puși în fața provocării, am ieșit din carapacea noastră, am renunțat la a mai fi reținuți și ne-am sudat rapid ca grup. Ne-am găsit fiecare cel mai potrivit post și nu mică ne-a fost bucuria atunci când am câștigat locul al II-lea în cadrul concursului.

Ne-am bucurat să constatăm că o competiție nu înseamnă dezbinarea unei comunități, ci din contră — a fost o oportunitate de a comunica și colabora cu ceilalți atât ca specialiști de breaslă, cât și ca oameni curioși și dornici să acceptăm provocări noi. Recunosc faptul că în cadrul acestui eveniment am redescoperit plăcerea de a lucra în echipă cu alți arhitecți.

Le mulțumim și îi felicităm pe toți cei care au făcut eforturi financiare și logistice deosebite pentru a invita un număr impresionant de arhitecți, ingineri, integratori de soluții în domeniul construcțiilor din întreaga țară. Salut pe această cale organizatorii pentru buna inspirație de a realiza un astfel de eveniment: EQUITONE, GEZE, Reynaers Aluminium, ROCKWOOL Group, Siniat, SKYLUX CONSTRUCTION SRL! Acest sport a prins foarte mult teren în România atât în rândul consumatorilor casnici, cât și la nivel de formule de entertainment pentru corporații. Așteptăm cu nerăbdare ediția următoare!

#RegattaArhitecților