Prepare for the digital invasion

Dorința de a găsi soluții de comunicare via internet adoptabile pentru Chillya, ne-a îndreptat spre a șasea ediție a evenimentului Internet & Mobile World. Dincolo de previzibilele inovații din interiorul domeniului, am descoperit lucruri surprinzătoare ce țin de breasla domeniului IT. Organizarea, informațiile „aburinde” și conectarea la ceea ce presupune actualitatea domeniului pulsează continuu. Toate acestea ne-au convins că „acumul” se petrece și în România.

Șase „săli” au fost simultane puncte de întâlnire ale zonelor industriei IT, găzduind răspândirea informațiilor de către speakeri. Am văzut un mare elan în privința sistemelor de gestiune a bazelor de date și a sistemelor ERP, a internet bankingului și a telecomunicațiilor.

Avântul soluțiilor digitale s-a afirmat prin prezentări care ne-au captat interesul. Am remarcat, printre ele, prezența Regus, care a alocat un spațiu generos în sistem time-sharing, absolut gratuit, în timp ce conceptele de smart house, smart city și smart office au depășit și ele stadiul de poveste. Ni s-a dovedit, încă o dată, că lucrurile se întâmplă. Horatio Iulian Beceriu a adus una dintre dovezile de care aveam nevoie în acest sens: o mașină 100% electrică.

Produsele din sfera IT au interacționat și cu zona de retail. Pe această direcție s-a remarcat intervenția echipei JJ Display care și-a prezentat produsele destinate restaurantelor, hotelurilor si multe alte aplicații în IT. Reprezentată de Zsolt Rudnyanszky, președinte APIIP, aceasta a consolidat ideea de evoluție pe care produsele digitale o dovedesc prin aplicabilitatea lor facilă în domeniile conexe.

Atmosfera vie de la Internet & Mobile World ne-a oferit certitudinea că industria IT din România e în continuă mișcare. Aducând în atenție munca unor oameni inteligenți, puși pe treabă, evenimentul ne-a apropiat mai mult de persoane prin intermediul cărora ne place să construim relații și proiecte. Închei cu bucuria că am petrecut timp cu Călin Damian (http://temperfield.com/), care cu generozitate ne-a oferit idei de dezvoltare a proiectului Chillya.

GALERIE FOTO