Ore de lumina cu Philips, la targul de profil de la Frankfurt

Orele de lumina cu PHILIPS, la targul de profil de la FRANKFURT au fost create cu tehnologie LED, o tehnologie care va deveni din ce in ce mai in masura sa substituie deja ultra temutele IODURI METALICE. Ce poate fi mai frumos decat sa ma pot juca ca arhitect cu proprietatile luminii. Ca un sculptor cu lumina. Ca un dracusor demiurgic ce asculta muzica viitorului va soptesc: viitorii 10-15 ani se va vorbi din ce in ce mai mult despre LED-uri iar Philips stie asta.

Standul Philips este clar Vedeta necontestata a targului de lumini, nelasand insa in umbra alti expozanti despre care insa imi propun sa vorbesc in urmatorul articol, si anume despre ‚ Lumina din Lumina… la Frankfurt’

Se vorbeste la Philips si despre O-LED-uri, acele LED-uri organice, care faceau valuri controlate algoritmic exact la intrarea in stand. O sculptura cinetica ce costa nici mai mult dar nici mai putin de 350 de mii de euro. Si isi merita toti banii, asemenea intregii prezentari PHILIPS, care m-a lasat cu un sentiment ca lumina este pe maini bune.

Stam cu sufletul la gura si eu si colegii din Romania ai PHILIPS Elena Jaja si Eduard Amuza, pentru inaugurarea in cateva zile a primului magazin dedicat exclusiv biroticii in ROMANIA. Un magazin de 120 mp in AFI Cotroceni. Sper sa ne prezentam cat mai onorabil chiar si la Bienala de arhitectura de la Bucuresti, anul acesta, mai ales ca suntem in trend-ul industrial chic in care ne inscriem si ca stand si ca desen pentru birourile Philips, pentru care insa am pregatit deasemenea un articol separat pentru acest proiect comun cu Jones Lang LaSalle.

Tot din culisele Philips, dau pe surse cateva informatii zic eu in premiera: s-au inventat sisteme de masurare a traficului prin lumina. Aceste informatii sunt automat corelate cu un soft care anima traficul in zonele mai putin circulate. Efectul in incasarile Retailerului se pare ca este garantat la minim 5,5 la suta crestere procentuala.

Tot Philips propune sisteme de finantare energetica a proiectelor de mai mari dimensiuni. Suntem deja in lucru la unul, pentru JOLIDON, firma de prestigiu international aflata in portofoliul de arhitect a lui Matius, dar desenat impecabil pentru PALAS MALL IASI, de catre Victor Chetrari, un designer foarte talentat din CLUJ.

Au fost ore abracadabrante intre fotoni, sicomori si multa lume venita de peste mari si tari, precum partenierii Philips din Braziiiu, o echipa de arhitecti de calibru cu care am mancat o vita excelenta si am avut parte si de un memorabil tur al Frankfurt-ului.