Birou versus office

Ne place, nu ne place, toti cei care citim aceste randuri suntem mai mult sau mai putin… birocrati. Except me, care ca arhitect pot sa-mi permit sa am un birou in parcul Herastrau, sub un copac verde (firma lui MATIUS se numeste S.C. Copacul Verde S.R.L.) .

Si sper ca a macar inca vreo doua trei exceptii.

Toata lumea sta la un birou cel putin cateva ore pe saptamana. Pentru unii 4-5, pentru alti 40-50. Intr-un birou pe care hai sa fim sinceri nu cu totii il indragiti. Uneori pentru ca la birou te streseaza problemele, telefoanele sau de cele mai multe ori, seful sau in unele cazuri sefele.

De ce n-ar fi viata la birou mai gustoasa? De ce oare la birou nu am voie sa fiu suparat(a) sau trist(a) sau pur si simplu ‘ne’… De ce oare sa-mi urasc colega care vorbeste prea tare cu oricine la telefon? De ce oare sa-mi urasc clientii doar pentru ca facturile sau contractele lor sunt greu de gasit? De ce sa caut innebunit forma editabila a unui proiect de acum 6 ani? De ce sa suport griul trist al mochetei si cotoarele deprimante ale tuturor dosarelor din fata ochilor mei? De ce sa nu mai vad nici un postit din marea de obiecte de pe birou? De ce sa imi ridic ochii in tavan cautand o solutie si sa dau cu ochii de caseta cu cele 3 lampi palpaind ceva ce aduce a lumina? De ce sa nu pot vorbi in timpul serviciului cu mama mea sau cu iubita mea? De ce sa citesc acest articol de la masa cand as putea sa-mi iau tableta sau laptop-ul si sa stau lungita pe o sofa?

Pot sa-mi imaginez ca ti-ai dori sa fie altfel orele din timpul saptamanii in care TREBUIE sa stai pur si simplu la birou.

Oare cum ar arata acestea? Cum ar fi biroul tau? Ei bine, MATIUS, impreuna cu colegii sai arhitecti si designeri, a desenat pentru un posibil mare client, un birou cu totul si cu totul special, aproape la fel de frumos ca cele pe care le-a lansat Google.

Ideea de vitamine bar a clientului – care are rol multifunctional ca hot desk pentru 3-4 agenti de vanzari, apoi ca wellcome desk, apoi ca loc de coeziune sociala pentru invitatii din afara biroului, ideea de living pe care o doresc in locul obisnuitului termen de birou, sunt cateva dintre directiile pe care le vrea MATIUS pentru noul spatiu de birouri ale unei corporatii mai mici sau mai mari.

Spatii personalizate mai putin cu braduti si poze de familie insirate pe birou cat mai ales personalizabile in functie de starea in care ESTI tu atunci (exuberant, trist, prea obosit).

Ti-ar placea sa poti lucra la un birou unde iti poti alege ora la care sa mergi? Sa poti lucra oricand indiferent de ora? Sa stii ca daca ti-ai facut treaba esti liber sa-ti iei talpasita si sa mergi la o intalnire cu care pur si simplu nu aveai timp sa te vezi pentru ca si el sta intr-un birou anost si care-l tine tintuit ?

Sa… gasesti in jurul tau, doar obiectele care iti starnesc veselia si iti stimuleaza creativitatea?