Manifest împotriva desființării gardurilor!

Doar noi avem senzația de saturație când vedem garduri din „fier forjat cu policarbonat”? Nu credem! Și cu toate astea suntem împărțiți și milităm împotriva desființării gardurilor. Mai mult, credem că gardurile ar trebui, așa cum zice #better, armonizate între ele astfel încât să avem un limbaj unitar și plăcut în oraș, măcar ca proporții și materiale dacă nu ca forme. Sau desființate total și înlocuite cu garduri vegetale.

Ne-am hotărât să abordăm subiectul, după ce zilele trecute, la târgurile de la Romexpo, am descoperit un producător axat pe confecții metalice, printre care și garduri. Ne-a plăcut ideea grecilor de la ASCO de a propune un sistem de elemente metalice galvanizate, ceea ce presupune limitarea intervenției asupra gardurilor. Practic, prin cămașa de galvanizare într-un mediu controlat, ele sunt protejate de agenții corozivi și de agenții naturali.

Acesta este un avantaj – nu lași omul să greșească vopsind-ul la temperatură sau umiditate crescută, pentru că în scurt timp se va umple de rugină. Un alt aspect, fiind vorba despre o nuanță industrială, aceste garduri sunt neutre din punct de vedere arhtectural și pot primi fie elemente decorative care le-ar domestici, fie elemente vegetale, care le-ar optura mai mult, pentru cei care doresc intimitate.