#better & de-a arhitectura

Prezența noastră la târg, în cadrul standului #better însemnă o confirmare a faptului că suntem parteneri, unul dintre vechii parteneri, că îi sprijinim cu tot ce putem face noi, fie promovare, fie găsirea de sponsori. În același timp, lucrăm foarte mult la valorile pe care #better le aduce ca instrument în breaslă, ca instrument de informare și de cultivare a valorilor corecte, sănătoase în meseria noastră și în interiorul piețelor de consumatori sau de frunizori de elemente de construcții și spații construite.

În ultima perioadă ne-am axat și am expus opiniei publice un nou subiect delicat: oferta de servicii – un instrument de marketing și de informare corectă a clientului. Întâlnim zilnic situații în care arhitecții ofertează în “blind”, adică vine clientul și spune „Cât ar costa să fac un showroom?”. Pentru un preț corect, tu ca arhitect trebuie să faci research iar dacă îi ceri bani pentru asta, clientul insistă că vrea doar o sumă. Nu la fel se întâmplă în cazul medicilor sau avocaților, unde pacientul/clientul știe că orice consultație/consultanță se achită în avans. Despre oferte și ofertare vom reveni în următoarele zile cu un amplu material.

La standul De-a Arhitectura ne-am întâlnit cu unul dintre fondatorii proiectului, doamna arhitect Mina Sava. Am povestit despre experiența noastră ca voluntari De-a Arhitectura, la școala Anastasia Popescu din București, unde copiii așteaptă cu nerăbdare această întâlnire, sunt extrem de creativi și se bucură de provocările din zonele practice ale educației. Am subliniat încă o dată faptul că educația arhitecturală este cel puțin la fel de importantă ca sociologia, finanțele, sănătatea, educația sexuală, teologia, matematica, biologia, sau orice altă disciplină, practic este o educație integratoare, este ceea ce face conexiunea între elemente matematice, literatură, teologie, sociologie. Este tototdată cel mai bun antrenament în a practica lucrul în echipă multi-disciplinară.