Iuda reinventa retail-ul acum 2000 de ani

Sunt foarte incurcate si miscatoare cararile cunoasterii… retail-ului. Desi sunt arhitect, imi place sa-mi bag nasul si in vanzare, doar de-aia desenez magazine. Sunt totusi mai mult decat obligat sa ma dau de-o parte cand am de-a face cu oameni de vanzari. Ma intreb in mintea mea, cu ironie si ieftina filosofie: cel care l-a vandut pe Iisus este un model de comerciant?

Cred totusi ca raportul cerere oferta a fost net in favoarea vanzatorului, ceea ce nu-l poate clasa drept un guru al comertului. Dar cred ca fiecare dintre noi Il poate vinde la randul sau in fiecare an, in fiecare zi chiar. Mai mult decat atat, o facem cu stiinta si de multe ori cu multa stiinta, pe preturi de nimic.

Sper ca pacatele sa-mi fie iertate inainte de a termina de ctitorit un spatiu de cult unde sa nu se vanda nimeni si nimic. Lucrez la aceasta idee dar simt ca nu sunt suficient de pregatit pentru a-l concepe, avand o povara spirituala grea. Cand oare va veni acel timp? Cum va arata acest spatiu? Cine il va edifica si cu ce bani? Ar putea el fi un spatiu a carui fundatie sa descarce doar in interiorul nostru?