Ingineri, există soluții moderne!

Este îndemnul care s-a născut după o discuție de câteva minute cu reprezentanții Geoplast, la o întalnire prilejuită de unul din târgurile de profil desfășurate anul acesta la Romexpo.  Domnul inginer diplomat Dan Bejan a avut răbdarea să ne povestească despre panouri și sisteme de cofraj pentru planșee ușoare care permit arhitecților să facă deschideri ample între punctele de sprijin, adică între stâlpi și diafragme.

Nu este un domeniu în care noi ca arhitecți de retail activăm foarte mult, dar ne-a surprins și ne bucură să povestim despre asta, pentru că suntem arhitecți și ne place să lucrăm cu ingineri. Ne place să cercetăm și să ne inspirăm din realizările colegilor specialiști.

Cu predilecție întâlnirea cu domnul inginer diplomat Dan Bejan a fost o bucurie prin faptul că ne-a motivat și ne-a demonstrat că lucrurile pot fi făcute #better. Dincolo de comoditatea unor ingineri structuriști care vor avea doar interese de ordin personal în a supradimensiona numărul de cabluri, de fiare din structură și pur și simplu ignoră, nu au timp să se documenteze și să caute soluții moderne și verificate, noi suntem optimiști când descoperim că totuși avem de unde alege, avem de unde primi informații filtrate, pentru a le implementa în proiectele noastre.