În ce constă puterea unei asociații

Prezența la ediția de anul acesta a târgului de mobilă BIFE-SIM ne-a adus, așa cum vă povesteam și în articolul anterior, bucurii personificate de oamenii pe care i-am întâlnit, prieteni și parteneri ai studioului Matius. Astăzi, vom vorbi despre Asociația Clubul Român de Mobilă, asociație parteneră a Asociației Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate (APIIP) și, totodată, una dintre asociațiile de referință pentru cei ce activează în domeniul arhitecturii.

Prin natura relației dintre cele două asociații, domnul Iuliu Moldoveanu, președintele ACRM, a devenit unul dintre prietenii de încredere ai studioului nostru și, totodată, un ajutor de nădejde atunci când vorbim de implementarea proiectelor noastre. Cu o structură bine organizată, membri cu experiență în domeniu și o pregătire tehnică și logistică excepțională, asociația își propune să reprezinte, să sprijine și să promoveze industria mobilei din România. Prin această misiune, ACRM reușește să facă chiar mai mult, prin faptul că ajută și arhitecții să găsească soluțiile potrivite pentru ideile pe care le proiectează.

Planul de acțiune al asociației constă în preluarea proiectelor de la arhitecți și distribuirea acestora către membri, în funcție de gradul lor de ocupare, precum și de capacitatea de prelucrare și gradul de tehnologizare al fiecăruia. Un avantaj important este reprezentat de faptul că, având la bază studii de inginer, domnul Iuliu Moldoveanu cunoaște membrii din cadrul asociației și știe către cine să direcționeze proiectele atunci când acestea ajung pe masa de discuții ACRM.

Este redundant să mai explicăm de ce este atât de importantă relația noastră cu Asociația Clubul Român de Mobilă. Nu de puține ori, ne-am aflat în situația în care livrăm un desen care este prelucrat de către firma de producție către un stadiu tehnologic. ACRM oferă o etapă intermediară între plan și execuție, absolut necesară din punctul nostru de vedere. Faptul că aceasta lucrează în mod direct cu arhitecții, cum este și Raluca Cismărescu, ne conferă nouă, creativilor, un real avantaj, mai ales că, oricât de buni am fi, nu putem ține pasul cu tehnologia și progresul din domeniul furnizorilor de materiale – lucru pe care ei îl fac.

Tot ce mai putem spune, legat de ACRM, este că le dorim mult succes în proiectele viitoare și sperăm la o colaborare la fel de fructuoasă ca până acum.