Există încă pionierat în domeniul amenajărilor interioare

Romexpo a găzduit, săptămâna trecută, două târguri cu o tradiție însemnată care vizează nișe de interes pentru domeniul arhitecturii. Vorbim despre Târgul de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM, care a avut loc între 12 și 16 septembrie, și Textile Technology Show, desfășurat între 13 și 15 septembrie. Deși încercate frecvent de fluctuațiile economice din țară, cele două târguri își demonstrează necesitatea prin forța cu care rezistă și atrag, în continuare, noi vizitatori și expozanți.
Fiindcă ne dorim să fim mereu la curent cu noutățile și trendurile ce se nasc în domeniul vast al designului interior în care activăm, am participat atât la BIFE-SIM, cât și la Textile Technology Show, prilej de a întâlni prieteni vechi, colegi de industrie și chiar membri ai Asociației Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate (APIIP). Unul dintre standurile care ne-au captivat atenția a fost cel realizat de Dizainăr și MATER, două inițiative îndrăzneț de creative cu care România se poate mândri.
MATER reprezintă una dintre cele mișcările de avangardă pentru țara noastră, reprezentând prima bibliotecă de materiale de construcții și finisaje din Europa de Est. Aceștia au devenit pionieri în domeniul în care și studioul Matius activează, reușind să creeze încredere în utilizarea unor materiale de finisaje de nișă și, am putea spune, de frontieră. Mai mult, au reușit să integreze, alături de funcția estetică a materialelor, o latură funcțională, a utilității acestora.
Ne-a plăcut mult frumoasa simbioză ce s-a născut între creatorii de la Dizainăr și MATER. Vizita noastră la stand ne-a făcut să înțelegem cât de important este faptul că există astfel de inițiative în România și să ne bucurăm că îi cunoaștem pe oamenii care stau în spatele acestora. Nu putem decât să îi susținem și să îi încurajăm pentru a întâmpina împreună provocările ce vor apărea în această sferă în care activăm, aceea a amenajărilor interioare.