Facebook Cafe, la Vladimir si Epure

Poate singura cafenea din tara, as risca mult spunand ca din lume…dar oricum singura cafenea intre multe cafenele, in care Facebook-ul pe care il cunoastem cu totii si care ne uneste virtual si ne creeaza surogatul ca traim la unison cu toti prietenii si cunoscutii nostri, se intampla LIVE, singura cafenea in care poti sa te bucuri in timp real de o poveste.

Astazi la Piece of Cake in Cocor, actorul Teatrului de Arta Bucuresti George Constantinescu, a citite piese scrise de Dino Buzzati si regizate de colegul sau Bogdan Husanu. Am regasit bucuria pe care o aveam in copilarie (si o mai am inca si acum desi mi se intampla mai rar), de a asculta povesti. E o forma de arta post moderna cu o foarte mare incarcatura sociala tocmai pentru ca se intampla intr-o cafenea, si nu intr-un loc desenat pentru arta (muzeu, galerie etc). Este o coborare a artei in societate, o luare de pozitie fata de alienarea prin facebook si youtube. Oamenii resimt si isi amintesc de nevoile lor de a fi o comunitate si de a-si regasi valorile umane in grup si nemijlocit de un laptop sau telefon.

Simt ca uneori ma duce valul luptei pentru a-mi castiga painea si confortul cotidian, iar lupta asta imi mananca tot timpul si energia transformandu-ma intr-un lest, un absent, un musafir in lumea asta. Ori participand la intalniri cum a fost cea de astazi si care sper sa se repete, pot comunica cu oameni vii si care construiesc si se bucure in egala masura de idei si emotii contemporane.

Astfel ca, recomand cu drag serile pe Facebook la cafeneaua celor doi arhitecti, unde si preturile am inteles ca sunt extraordinar de mici daca iti faci rezervare. Ne gandeam chiar daca nu ar fi mai ok sa facem ca la seara asta sa se poata veni si cu copii. Dar asta e o cu totul alta directie si cei care au prunci de pana intr-un an doi o stiu si o inteleg. E greu sa fii om de cultura si sa nu poti iesi seara la teatru sau cafenea cu prietenii ca sa te bucuri si de cultura in acelasi timp pentru ca trebuie sa ai grija de cel mic. Asa ca il poti lua cu tine.