Cocor MON AMOUR

Am primit destul de sceptic vestea ca se deschide COCOR, am crezut chiar ca proiectul murise dupa ce initial targetase exclusivismul si luxul in prag de CRIZA. Am crezut chiar ca este usor anacronic si sinucigas sa deschizi inca un asa zis ‘mall’ in centrul Bucurestiului pe vremuri de mari framantari si abstinente comerciale.

Totusi, am urcat sa-i vad pe cei care lupta sa-l inchirieze, sa-l promoveze si sa-l deschida. E cea mai tanara si mai mica echipa pe care am gasit-o vreodata la un astfel de proiect. Am urcat chiar cu masina in parcare pana suuus la etajul 3. Totul (parcare, galerie, dotari) arata ca si cum in 2 saptamani poti sa mergi la shopping la COCOR. Sper sa ramana o parcare fara plata. Macar o vreme, pana trece iarna CRIZEI. Am gasit acolo entuziasm si deschidere, ceea ce m-a facut sa ma simt imediat ca un coleg al lor.

Desenez cateva spatii aici si simt cum cu fiecare zi, proiectul e cu un pas spre deschidere. Cred ca daca as fi negustor, as inchiria spatiu aici si doar pentru a beneficia de reclama pe fatada multimedia. Pozitia COCOR este de invidiat, iar ideea cu designerii romani pe podium-uri in fiecare saptamana este geniala.

Am avut si teama ca multi ‘sacosari’ vor veni din Unirea direct aici. Poate ca au mai scapat 2-3, insa cu siguranta am vazut si nume cu renume aici: incep cu Yokko, Guara, Irina Schrotter, MONT BLANC si inchei cu ADINA BUZATU, JOLIDON sau ARDENT. Cu totii vor sa faca un punct de atractie pentru clienti.

Cocor nu se vrea MALL, cocor se vrea un centru comercial cochet si cat mai intim. E practic imposibil sa ratezi vre-un magazin daca ajungi pe un etaj. Din cativa pasi si priviri poti sa-ti faci harta spatiilor si a produselor. Nicmic nu e iesit din scara, iar calitatea finisajelor dn zonele publice e un mare atu.

Sa zic si de rau despre acest proiect: are multe spatii moarte pe zonele perimetrale ale fiecarui etaj. Acele spatii sunt bani pierduti pe chirii si climatizare. As fi vazut in acelasi timp proiectul Cocor un pic mai aerisit. Parca e prea ciopartit si maruntit. Lipsesc chiriasii cu suprafete mai mari. Sau…poate ca acesta este un avantaj, poate ca intr-adevar clientii vor ceva cum spuneam intim si apropiat cautarilor sale de ceva nou si personalizat.