Bigotti

Unul dintre foarte putinele magazine pe care mi-as fi dorit sa le fi deseneat MATIUS, este Bigotti. Imi place… Ii admir eleganta, simplitatea, forta. Este de departe brandul de barbati cel mai clar definit compozitional ca magazin, pe segmentul pe care il abordeaza. A crescut rapid ca numar de magazine, dar mai ales ca imagine.

Probabil ca sunt si elemente care inca pot fi imbunatatite in compozitia magazinelor Bigotti: eu as cauta alti manechini pentru vitrina de pilda si nu as baga spoturi pe intradosul niselor (le-as masca sau chiar nu le-as pune). Ar mai fi apoi probabil lipsa de coerenta in pozitionarea printurilor, lucru oricum absent sau prost facut ca tiparitura in alte multe magazine.

Insa: placarea cu piatra naturala alb-crem, lumina dozata impecabil, felul in care sunt sculptate parca produsele pe rafturi ma fac sa ma opresc in fata magazinului ca un turist haituit de kitsch in fata unui monument de arta autentica. Pe fondul solid si voit neutru cromatic al peretilor si mobilierului, cravatele sunt expuse precum creioanele intr-un rastel. Alternata costumelor cu camasile ma face sa vad ca stie sa-si etaleze corect produsele, fara sa fie aglomerat si fara sa confuzeze clientul.

Acest magazin este o lectie, pe care inevitabil, au incercat sa o invete si alti retaileri din bransa, insa cu Bigotti te poti bate doar daca ai pe langa un arhitect de retail bun si oamenii care aleg tesaturile si gandesc pana la cel mai marunt detaliu colectiile.Voi scrie atat de elogios despre un alt magazin pe acest blog, doar poate daca va fi conceput, desenat de mine si sper ca acesta sa se intample in foarte scurt timp.