magazin pegas bucuresti

Bicicleta Pegas, întruchiparea autentică a copilăriei românilor

Mi-amintesc și acum prima bicicletă și cât de mult am așteptat până să pedalez tot Iașul în lung și-n lat. Am adunat bănuții de la urat, dar vremurile nu erau la fel de prietenoase cu dorințele noastre precum și cele de acum. În fiecare săptămână, mergeam de la un magazin la altul (1001 de articole din Podu Roș, Magazinul Moldova) și, de fiecare dată, vânzătoarea îmi spunea: „Nu avem biciclete, reveniți săptămâna viitoare, poate primim!”. La un moment dat, una dintre vânzătoare mi-a spus să încerc și la magazinul din Dacia, căci e posibil să primească acolo. Din acel moment, vizitele la magazin deveneau aventuri cu tramvaiul, fără prea mult noroc însă: răspunsul vânzătoarelor era neschimbat.

Tot așa, de la săptămână la săptămână, până într-o zi când, în sfârșit, au apărut și bicicletele. Ce chin să aștept să se întoarcă tata de la muncă! Nici n-a intrat bine pe ușă și, în următoarea secundă, eram amândoi în drum spre tramvai, hotărâți că voi pleca acasă pedalând. Priveam pe geam cartierul ce rămânea în urmă, dar secundele păreau să se blocheze în clepsidra timpului iar drumul părea să nu se mai termine.

Când am ajuns, bicicleta visată deja nu mai era – se pare că fusese dorită și de alții ca mine. Am găsit, în schimb, un alt model, ce s-a dovedit a fi chiar mai bun decât ce îmi doream: Pegas Comoda. Roșie ca focul și sprintenă cum alta nu-i, bicicleta aceasta mi-a colorat copilăria și i-a dat un iz de aventură, lucru pe care l-a făcut pentru generații întregi și continuă să îl facă și astăzi.

Probabil că știți povestea Pegas și cum a renăscut din cenușă în anul 2012. Responsabili pentru evidențierea farmecului de altădată al bicicletelor sunt Andrei Botescu și Alexandru Manta și, încă de la începutul aventurii lor, aceștia au avut un vis: să facă un magazin care să păstreze proporțiile unui container de shipping. Acesta este și momentul în care s-a înfiripat legătura dintre studioul Matius și Pegas, iar împreună, am reușit să creăm un concept store de biciclete de care suntem, cu adevărat, mândri.

Proiectul ne-a stârnit mult drag și o doză de melancolie, dar ne-a învățat în același timp să înțelegem forța momentului prezent. Atât în etapa schițelor, cât și în ceea ce privește întregul concept, a trebuit să îmbinăm caracterul familiar al brandului cu aerul unui spațiu modern, prietenos cu publicul și deschis către aventură. Arhitectura inedită presupune șase containere, așezate pe două niveluri ce crează zone de interes diferite: la parter pot fi admirate și testate bicicletele, în timp ce la etajul I se află service-ul. Am mizat pe un spațiu aerisit, curat, care să permită vizitatorilor să se simtă în largul lor.

Dacă ar trebui să descriem acest proiect pe scurt, am spune că Pegas ne-a întors în copilărie și ne-a adus cu picioarele pe pământ în același timp. Am întâmpinat provocări, însă toate acestea ne-au motivat și mai tare ca rezultatul să fie spectaculos. Pegas Concept Store este un proiect 100% local, creat din pasiune și adus la realitate de o mână de români, ceea ce nu poate fi decât motiv de mândrie. Iată că, la 100 de ani de la data Marii Uniri, se întâmplă încă în România lucruri de care ne putem bucura. Suntem încântați că am avut prilejul de a colabora cu branduri autentic românești, iar Pegas ocupă o pagină importantă în această poveste a spiritului național transpus în arta retailului.

Mai mult decât atât, Magazinul Pegas din Băneasa Shopping City va deveni în timp, ca Avanpost Radio Guerilla, un hub urban al pasionaților de mișcare și muzică.