#better

#better este o alternativă de a lucra în echipă cu arhitecți specializați pe diverse domenii, pe diferite proiecte care au menirea să ajute consumatorul de arhitectură să înțeleagă, să conștientizeze aspectele importante. În același timp,  prin intermediul #better se dorește încurajarea bunei practici în rândul profesioniștilor, fie că vorbim de arhitecți, ingineri, urbaniști, designeri și toți specialiștii care își aduc un aport în zona spațiului construit. Totodată proiectele desfășurate vizează și furnizorii de materiale deoarece orice prestator de servicii are un rol foarte important în educarea profesioniștilor și a consumatorilor.

#better este o inițiativă pentru responsabilitate în construcții: idei, exemple reale, arhitectură, domenii conexe, reprezentate în infografice și schițe. Întregul concept reprezintă un proiect ambițios și foarte altruist al colegilor arhitecți Florin Enache și Mădălina Zaharia, proiect care a debutat anul trecut.

Florin a structurat proiectul în 12 domenii iar MATIUS Studio este partener în domeniul retail, cu aport pe partea legislativă. De exemplu, la finalul lui 2016 am reușit să centralizăm materialul legislativ dedicat spațiului de retail și ne-am focusat în special pe segmentul depozitelor de mână în spațiile comerciale. Astfel am clarificat un aspect interpretabil din Normativul 118 și am stabilit un prag de maximum 36 mp destinați acestui tip de depozit.

La aproape un an de la lansare, #better a devenit deja și un eficient instrument de marketing, prin care profesioniștii pot comunica mai ușor publicului. Echipa este concentrată pe acțiuni concrete cu scopul de a informa corect consumatorii de spațiu construit, oamenii care doresc să-și „ridice” o casă, cei care doresc să-și achiziționeze echipamente sau cei care vor să-și dezvolte o afacere în zona de retail.

Pentru cei care vor să afle mai multe despre acest proiect, amintim faptul că pe 24 martie 2017, WTC București va găzdui Gala #better, un eveniment la care vă invităm cu mare drag.