AFI Cotroceni versus Baneasa Shopping City

Doua dintre cele mai mari mall-uri din Romania, impreuna cu Iulius Mall Timisoara. Se pare ca publicul e avid dupa expresii ca ‘cel mai mare mall din Estul Europei’, ‘cel mai frumos si mai scump mall din Romania’, ‘cel mai bun’, ‘cel mai luminos’ cel mai cel… Cu totii cautam superlativul si aceste criterii afisate cu emfaza de catre cei care promoveaza aceste mall-uri sunt atat de banalizate incat ajungi sa nu le mai dai importanta ba chiar sa nu le mai crezi.

Ce faci insa daca vrei sa deschizi o afacere intr-un astfel de mall? Te uiti la traficul din zilele de luni pana vineri si apoi la cel din week-end. Te uiti la ce branduri sunt in acel mall si la cate spatii au vitrina colata cu ‘in curand un nou magazin’. Te uiti in special la oamenii care vin in mall, cati merg inspre food cort si cinema si cati tin in maini pungi branduite Mango, Stradivarius, Ipekyol etc.

Am clienti care ma intreaba pentru care dintre ele sa opteze. Mi-e greu sa le dau un verdict, cu atat mai mult cu cat nu am expertiza in afaceri. Daca aveam stofa de negustor, ma apucam deja de treaba. Simt insa ca este vorba despre doi poli cu totul diferiti prin numele pe care le au in portofoliu (desi etalonul ZARA este si la unii si la altii prezent). Sunt doua mall-uri cu personalitati distincte, unul (http://www.baneasashoppingcity.ro/)vizand zona de nord, cu oameni cu mai multa vlaga comerciala celalalt (http://www.aficotroceni.ro/ )targetand cautatorii de entertainment prin generoasa oferta Imax.

Grea decizia, mai ales ca azi vanzarile sunt mult mai jos, iar un eventual esec nu se reface prea usor. Tu ce-ai face?