scrisul, ziua mondială a scriitorilor

Totul pana la bani

Obisnuiesc sa port cu mine tot timpul o agenda si un creion. Fiecare idee sau discutie interesanta pe care o aud, ma face sa deschid agenda si sa notez cateva repere care sa ma faca sa mi-o amintesc si maine dar si peste y ani.

Folosesc aceasta tehnica pentru a-mi pastra vie curiozitatea si pentru a avea mereu posibilitatea sa dezvolt pe hartie idei costisitoare si greu de realizat (in Romania). Se stie ca ideile GENIALE vin nu doar la simpozioane si prezentari de tehnici si materiale de constructie ci vin -culmea- chiar si cand ies la baut cu Alina, Stefan, Florin sau Kacikovski.

E mai ieftin sa duc pana la capat un proiect ce ar fi prea costisitor pentru un beneficiar, daca asta se intampla pe hartie. Cu creionul pe hartie pot sa las deoparte temeri precum: oare cat ar costa sa fac un magazin din apa? sau…ce-ar fi sa fac un magazin in care mobilierul este mereu in miscare?

Imi place sa ma uit in agendele celorlalti sau sa citesc din ale mele impreuna cu un alt coleg. Am intalnit chiar recent o foarte talentata fata (Adriana Gheorghe http://www.blogger.com/profile/02900578650593725250), care are si ea zeci de agende si m-a bucurat ENORM sa stau de vorba cu ea. Cu siguranta blogul sau chiar ‘jurnal on-line daca l-as numi’ , nu poate suplini fericirea de a hrascai o schita pe hartie .