Lumina din Lumina de la Frankfurt (2012)

Unde exista curente exista si lumini. Anul acesta la Frankfurt, pe langa Philips, au stralucit foarte clar si relevant firme concurente ca Osram, Ansorg, Zumtobel, iGuzzini cat si designeri veniti de peste tot din lume, in special din Germania.

Mi-am propus sa scriu acest articol pentru a imi exprima bucuria de a fi fost martorul zbaterii intru cunoasterea, crearea si imblanzirea luminii. S-au depus eforturi incredibile din partea expozantilor. Zumtobel de pilda au invitat o pianista care a incantat audienta cu sunetele unui imens pian alb.

Ideile, tendintele majore in industria de iluminat nu se schimba chiar la fiecare doi ani, asta e cert. Se investeste mult mai mult in inovatie decat in inventie, iar aici stau marturie cabinele de expunere ale unor designeri ca: Cristof Spath, Markus Fisher, Daniel Becker sau Philipp Kaefer, un designer care s-a decis sa limiteze consumatorii dintr-un spatiu la minimul logic necesar. Philipp a postulat ca daca citesti si asculti muzica, nu e nevoie sa fie si televizorul deschis, la fel cum daca esti la bucatarie pentru un mic dejun, nu poti fi si la birou sa vezi un documentar.

Tot la acest targ de lumini recomand LUMINALE, un sir de evenimente ce se petrec in mai multe zone ale orasului, la diferite ore in noapte, cam cum se intampla si la Milano cu Zona Tortona, pe care va recomand sa nu o ratati!

Iata si doua tendinte confirmate la acest impresionant targ: HOT ELEGANCE , ce defineste un desen cu contururi reduse la esenta, cu linii curate, sculpturale si o multime de negru, si… FLUORESCENT MODERN, ce apeleaza la materiale high quality, la tonuri de culoare intense, la un desen clar, ce capteaza si retine atentia.