LIVE.LIGHT forum Zumtobel — punct de întâlnire pentru experții și pasionații de lumină

Marți, 24 mai, 2022, în sediul central al Grupului Zumtobel AG din Dornbirn, Austria a avut loc cel mai mare forum dedicat imersiunii în universul fascinant al luminii. „LIVE.LIGHT” a reunit într-o singură zi 400 de pasionați, experți și vizitatori într-un eveniment amplu. În cadrul acestuia, tehnologii premium de ultimă generație și trainingurile de specialitate dedicate înțelegerii produselor au captat și ținut vii interesul vizitatorilor.

Conferința LIVE.LIGHT — See it, feel it, live it

„Light Forum” nu este doar o simplă clădire, ci un spațiu al grupului Zumtobel AG, în care acesta organizează conferințe, evenimente, workshopuri și are, totodată, rolul de coworking space. Aș cum a spus și Alfred Felder – CEO Zumtobel Group — forumul este:

“a unique place of exchange and co-working. […] Being able to show customers and partners the Zumtobel Group’s broad brand spectrum in person again and to provide impressive light experiences is a highlight in the Light Forum’s young history.”

În cei 4000 de mp, s-au împletit într-un format excelent organizat keynotes despre sustenabilitate și design contemporan, workshopuri despre arhitectură sustenabilă, poluare vizuală, lumina ca infrastructură, servicii digitale. Aceste subiecte sunt aproape și de esența filosofiei Zumtobel și au reprezentat criterii de evaluare pentru cea de-a VI-a gală de premiere a grupului Zumtobel ce a avut loc în aceeași zi. Aceasta a urmărit cu precădere proiecte axate pe creșterea calității vieții și a sustenabilității în ecosistemele croite de oameni prin soluții orientate spre viitor.

Redefinirea viitorului umanității

Aspectul cel mai spectaculos al evenimentului a fost cu siguranță demonstrația amplă a inovațiilor tehnice și a modului incredibil de divers în care lumina se poate contopi cu ambientul sau, din contră, îi poate conferi accente, direcționa ochii; pe scurt, îl poate potența și crea experiențe senzoriale pentru publicuri țintă incredibil de diverse.

Soluțiile tehnologice prezentate au fost disecate până la ultimul detaliu atât din punct de vedere al designului, funcționalităților, aspectelor ce țin de sustenabilitate, utilizare și impact asupra clienților finali. Am redescoperit împreună, prin spațiul de coworking și de reflecție pus la dispoziție, valoarea pe care lumina o aduce oamenilor și avansul tehnologic extraordinar făcut de la an la an de grupul Zumtobel AG prin cele 3 branduri de bază  — Zumtobel, Thorn și Tridonic. Demonstrațiile multiple și spațiile amenajate au scos în evidență expresivitatea și puterea pe care lumina o aduce în crearea de experiențe memorabile pentru branduri și consumatorii acestora.

În cadrul evenimentului, am avut marea plăcere de a trăi această experiență „iluminatoare” alături de specialiști și oameni pasionați de relația om — lumină: Roland Sandor, Șerban Țigănaș, Alexandrina Kiss, Mircea Drăghici, Sergiu Califar, Radu Negoescu, Roxana Mitarcă, Iulia Trifan și Răzvan Paneș. M-am oprit îndelung în fața lucrării artistului James Turrell — „The Skyspace in Lech, Austria” — care prin ansamblul special de lumini realizate de Zumtobel, a surprins puntea de legătură unică dintre Pământ și Cer. Nu în cele din urmă, o conversație în care am avut ocazia de a discuta cu Alexandru Zloteanu, Manager al departamentului de Product Management Protected Luminaires de la Zumtobel, efectul Coandă și efectul Venturi.

Un eveniment de asemenea prestigiu și magnitudine a pregătirilor precum „LIVE.LIGHT” lasă o impresie adâncă, ca o deșteptare la o nouă realitate, pe care nu o conștientizai până la acel moment. Așa-zisa banală lumină poate deveni un factor de influență, emoție, experiență și schimbări de stare imperceptibilă.

Există iluminat – și există Zumtobel Lighting

Zumtobel este lider pe piața de soluții de iluminat integrale care facilitează oamenilor să experimenteze interacțiunea dintre lumină și arhitectură. Multi-premiată internațional, grupul Zumtobel își propune prin fiecare soluție și produs lansat să creeze bunăstare și să îmbunătățească calitatea vieții. Acest producător oferă o gamă completă de corpuri de iluminat de înaltă calitate și eficiență. În plus, Zumtobel pune la dispoziție sisteme de management al iluminatului pentru cele mai variate domenii — birouri și facilități educaționale, prezentare și retail, hoteluri și wellness, sănătate și îngrijire. artă și cultură, precum și industrie și inginerie.