Frumusețea ideilor e… că pot fi puse în practică

Săptămâna trecută am răspuns invitației Grup Transilvae de a reprezenta împreună Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate (APIIP) în cadrul evenimentelor Romanian Design Week 2017. Sesiunea de discuții, intitulată BeDimensional a creat mediul perfect în care să evidențiem calitatea și eficiența tehnică de care dispune în acest moment industria publicitară din România, aflată deja la standarde internaționale.

Dezvoltările din punct de vedere tehnologic susțin și materializează ideile îndrăznețe și din ce în ce mai complexe ale creativilor, deoarece, acum, în România avem posibilitatea să realizăm printuri pe orice tip de material, cu orice tip de material, înfolieri cu orice fel de nuanță și în plus beneficiem și de asistență tehnică și service de specialitate din partea unor persoane dedicate activității lor.

Un imbold în acest sens este chiar EAST ACADEMY AWARDS – primul concurs de design pentru advertising din România. Competiția va avea caracter internațional și are ca obiectiv dezvoltarea spiritului creativ și design-ul produselor din industria de Semnalistică, Producție publicitară, Print, Promoționale și Retail. Actorii importanți din industria de producție publicitară recunosc nevoia de ceva proaspăt în estetica soluțiilor. Cum infrastructură există, organizatorii se așteaptă să aducă în lumina reflectoarelor talente mai mult sau mai puțin anonime pentru design de advertising. Punerea în scenă a “viselor“ creative contribuie și va avea în următoarea perioadă un rol semnificativ în dezvoltarea industriei publicitare. Astfel, prețul nu va mai fi singurul diferențiator iar ideile și felul în care materialul publicitar ajunge la publicul țintă vor prima.

Un aspect la fel de important este că am observat din partea producătorilor un interes de a veni în sprijinul arhitecților și designerilor cu materiale mult mai prietenoase cu mediul, mult mai rezistente și mult mai versatile față de anii anteriori. Pe de altă parte ne-a plăcut să descoperim că aceștia din urmă, adică noi, arhitecții și designerii am acceptat deja provocarea lor, de a contribui cu idei futuriste, care ar putea fi create în viitorul foarte apropiat dintr-o singură stație grafică, cu server, planșetă grafică și multe alte facilități încorporate.

Aspecte din prezentare:

Galerie foto:
Credite foto: Alin Ioniță & Roald Aron