F64 Studio – schite

Din fericire, o idee, un proiect, se exprima foarte repede printr-o schita, o mazgalitura pe un capat de servetel in timp ce bei o cafea cu un prieten. Multi dintre cei cu care am vorbit mi-au impartasit aceasta experienta. S-au scos si carti cu aceasta tema, vezi editura Publica ‘Pe spatele servetelului‘ . Eu vreau sa scriu astazi despre altceva insa, vreau sa exorcizez acea frica (si a mea), de a nu strica foaia de hartie printr-o mazgaleala, frica venita din dorinta ca si atunci cand fac o schita PENTRU MINE, sa scot o minicapodopera. Si de multe ori am renuntat sa incep o schita pentru ca nu era creionul suficient de ascutit ori culoarea potrivita, ori coltul foii indoit.

In desenele pentru F64 de care pomeneam in articolul precedent am facut exact ceea ce trebuia facut: am desenat ceea ce am simtit si imaginat, fara sa ma gandesc la cum vor arata ele pe blog sau pe facebook. Am desenat pentru a-mi explica mie ‘cum ar veni’. Am cautat cu ochii mintii o idee, fara cenzura esteticului, fara teama ca stric coala de hartie, fara grija ca deschizand peste 2 luni sau 2 ani aceast caiet de schite imi va fi jena cu ce am desenat.

Mai mult decat atat, fac aceste desene publice, multumita celor care m-au incurajat s-o fac: Sebi Albu (prietenul meu cel mai vechi, Iasi) , Ionuta (Humanitas Iasi), Andra (F64), Iulian (F64), Andrei si Anca , Agata (Italia acum), Edoard (ucenicul meu care ma va depasi in curand).

JOS (auto)CENZURA!