Cimitirul Obiectelor

Sunt prea multe obiecte in viata mea. Prea multe prioritati, proiecte, ganduri, urgente, e-mailuri, intalniri, programari si mai ales neprevazuturi. Dar din ce in ce mai mult, obiectele parca imi invadeaza spatiul si am descoperit de curand…timpul. Oare obiectele au termen de valabilitate. Dar daca aceste obiecte sunt carti, caiete ce daca le-as fi pierdut acum cativa ani as fi suferit ca un caine?

Am adoptat o formula bazata pe utilitate: daca nu am folosit un obiect in ultimul an, trebuie sa-l arunc. Dar cum sa-l arunc daca am dat bani pe el. Si am fost in vacanta sau la mall special sa-l cumpar? Dar cum sa arunc un obiect primit cadou de la un prieten?

Oare cum ar fi un magazin de obiecte second hand de lux? Sau o hala, un centru logistic in care sa poti sa inchiriezi 10-20 de metri cubi si sa-ti poti depozita OBIECTE? Un fel de PURGATORIU al obiectelor: cele care se dovedesc utile sa se intoarca in casa ta, cele care nu sunt utile sa ramana pe vecie acolo. Sa le poti vinde sau chiar inchiria.

Oare as putea pune poze pe facebook cu jucariile copiilor mei? Sau cu cartile din biblioteca mea pe care nu am apucat sa le citesc sau, asa cum am sperat cand le-am achizitionat pe altele, sa sper ca le voi reciti? Impartim acelasi spatiu cu laptop-uri, chargere, haine, pantofi, bijuterii, creme, caiete, cani, vaze cu flori, cutii si cutiute, aspiratorul pe care se pune praful si trebuie sa-mi iau an alt aspirator cu care sa-l aspir de praf pe cel mare, cu surubelnite si saci de rezerva in caz ca apare ceva ce pot chiar eu repara etc etc

Vreau o lume in care sa nu trebuiasca sa cumpar si sa detin nimic. Vreau o lume in care sa nu-mi doresc nici sa prajesc mai dietetic nici sa aloc 3 rafturi pentru DOMO, Ariel, Domestos etc. Vreau o lume fara obiecte care sa-mi faca viata mai plina.

Vreau laptele si nu vaca, voi chema un instalator sa-mi fixeze un cablu sau un raft nu voi cumpara pentru asta bormasina si acumulatori si burghie si manusi si ochelari de protectie.