CHIAR stiu

Chiar stiu sa ‘SCRIU’. Altfel n-as scrie. Iar tu n-ai citi. N-ai citi aceste propozitii scurte care te conving, pas cu pas ca chiar am un mesaj de transmis catre tine. Si…DA! Chiar stiu si cine esti. Stiu cine esti tu si cum ai ajuns sa dai click aici. Ai fost sedus de puterea lui ‘CHIAR’, o putere focusata pe a persuasa si a-i convinge pe cei cu care vorbim sau carora le comunicam ca ‘asa este’. Chiar asa este: m-am convins desi la inceput nu credeam ca chiar asa este. Dar…m-am convins chiar eu, fara sa las pe altul sa decida pentru mine. Am si eu propriul sistem de valori si pot sa decid daca chiar asa este.

Am analizat meticulos aparitia lui ‘Chiar’ in vorbirea lui Tudorel, a fratelui sau si chiar a prietenului nostru comun Florinel, care chiar foloseste cu succes puterea lui chiar. De obicei replicile lor incep cu ‘chiar ma gandeam sa…’ ori ‘chiar aseara am fost cu niste prieteni’… Si nu doar incep cu chiar ci pot si finaliza in acelasi stil convingator: ‘chiar e un film bun, facut de un mare regizor’.

Sper ca ti-ai dat seama analizandu-l pe ‘chiar’ ca nu poate fi folosit de oricine. Cei care-l folosesc, chiar au fost acolo, chiar au mancat o salata buna si chiar stiu ce spun. Altfel nu s-ar povesti, iar eu n-as scrie.

…iar tu chiar n-ai fi ajuns aici la finalul paginii de jurnal si chiar n-ai pleca fara sa dai click pe vote si pe like…