BIFE-SIM 2016

București, 2016. Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM.

Printre standurile vizitate zilele trecute am găsit și producători care activează în industria somnului – un domeniu care ne interesează. Am povestit și am descoperit lucruri interesante la standul Ambianța / Republica Moldova.

O prezență vizuală deosebită ne-a făcut să intrăm în standul echipei Redesign Reghin. Am apreciat piesele de mobilier expuse, însă gândul ne-a rămas la elementele decorative pe care le putem dezvolta și apoi include și în unele dintre proiectele noastre.

Ne bucură faptul că am întâlnit încă o firmă care folosește atât materiale românești cât și manoperă locală iar din producție rezultă elemente cu potențial și valoare internațională. La standul Sigstrat am descoperit forme, matrițe și ștanțe gata pregătite, astfel încât arhitecții și designerii să le folosească în proiectele lor.

Au apelat la un designer sau la un grup creativ și astfel au reușit să identifice elementele grafice și plastice din limbajul contemporan. Prin asta ne-a atras atenția standul BucinMob. Am descoperit și o calitate bună a execuției, ceea ce nu e puțin lucru. Deci se poate și în România. Există o deschidere a producătorilor în a lucra cu designerii și cu arhitecții, ceea ce este îmbucurător.

Apreciem designerii, creatorii care își fac timp, își alocă resurse emoționale și materiale pentru a expune. Asta nu e puțin lucru. Încurajam pe cei care vor să se expună pentru că îi ajută foarte mult să primească feedback din piață, îi ajută să se organizeze, să vadă ce înseamnă o predare sau o prezentare. Ne-am bucurat să-l găsim la stand pe Vlad Ursu, din Republica Moldova, absolvent al Universității de Arte „George Enescu” din Iași. El ne-a fost ghid și împreună am  făcut turul creațiilor expuse de toți designerii participanți la acest târg. Apreciem designerii, lucrăm cu ei, ne inspiră și ne ajută foarte mult în procesul de concept.