Philips Lighting

DCIM101GOPRO

lumină şi Emoţie by Philips

Înscris cu numele “Lumină şi Emoţie by Philips”, proiectul dedicat Festivalului Internaţional al Luminii propus de MATIUS şi Philips Lighting România este o creaţie ce valorifică materialele naturale (lemn/ elastic/ plexi) şi lumină LED. Ideea care a stat la baza construcţiei este legată de arhitectura emoţiei transmisă prin intermediul luminii şi de dezvoltarea durabilă ce se poate face prin consum eficient de resurse energetice, prin întoarcerea la armonia naturii şi la legăturile sociale vii.

Instalaţia a fost vizibilă atât ziua, cât şi noaptea, fiind concepută ca un joc din elastice în formă de raze de lumină ce au ca sursă tehnologia LED. Philips a expus cele mai inovatoare sisteme de control ale luminii pentru interior şi exterior, iar participanţii au interacţionat direct cu acestea prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

client

Philips Lighting Romania

durata realizării

9 săptămâni și 2 zile

provocările

Fiind prima dată când am folosit elasticul într-o lucrare, a fost destul de dificil să utilizăm cutterul.
O altă premieră a fost să conectăm stâlpii de iluminat și elemente din compoziția proiectului folosind firele acestea elastice, cu ajutorul nacelelor.
Cea mai dificilă etapă a proiectului a fost pe durata festivalului am fost inundați la propriu de sute de curioși.

servicii oferite

concept
producție
implementare

suprafață

Propriu zis, lucrarea (instalația) nu depășește 20 mp, dar datorită elasticelor și proiectoarelor de mare putere, s-a extins pe jumătate din Piața Universității

data finalizării

Mai 2015

Pentru ca magia sa nu se distinga de tehnologie, este nevoie de voi, arhitectii!

Bogdan Balaci, GM South East District Philips Lighting