Primul studio de arhitecturã din România specializat exclusiv in sfera arhitecturii de retail.

MATIUS studio reprezintă un nucleu de 18 profesioniști ce modelează până la
15% din magazinele fiecărui mall deschis în România.
Evoluția legendară a acestui pasionat studio are la bază o  formulă contemporană de 
coautorat între arhitecți, ingineri specialiștiregizori si retaileri.

Povestea MATIUS

a început cu Matius Ichim, absolvent al facultăţii de arhitectură G.M.Cantacuzino din Iași. Pasionat de arhitectură și de oameni deopotrivă, și-a dedicat cariera înţelegerii comerţului ca fenomen social și schimbului de bunuri materiale și spirituale între oameni.

În 2007, Matius Ichim se asociază cu Alina Andrieș, cu care definește nucleul actualului studio de retail. Alina Andrieș a absolvit relaţii economice internationale, obtinând o bursa de studii la Albert-Ludwigs-Universitaet Freiburg (Germania). Între cei doi s-a creat astfel o simbioză și o completare ideală.

În scurt timp, MATIUS a devenit cunoscut și în grupul retailerilor din afara ţării ce operează prin franciză în România. Coautorii MATIUS sunt constant invitați la târguri si conferinte naționale si internaţionale de profil (București, Iași, Dusseldorf, Milano, Frankfurt, Londra, Eindhoven).

Matius pornește cu dreptul în lumea proiectelor comerciale tot la Iași, în Iulius Mall, primul mall deschis în afara Bucureștiului și al doilea din România acelor timpuri (1999). Aici descoperă forța culorii, sculpturalitatea spațiilor, importanța funcționalității mobilierului comercial și înţelege rapiditatea cu care trebuie ca liniile din desen sa sa transforme în pereți si lumină. Cu fiecare an de experiență, cu fiecare tip de spaţiu comercial abordat își însușește, dar și recreează regulile esenţiale ale unui spaţiu comercial: identitate vizuală de brand, memorabilitate, gestionarea fluxurilor de clienţi etc.

Spații create în jurul clientului

Întocmai ca un costum la comandă, spaţiile comerciale se creează pe măsura clientului, a profilului de activitate. Fie că este vorba despre proiectare de arhitectură, de instalaţii de climatizare sau electrice, concepte de retail, coordonare de lucrări pe durata derulării proiectelor, aceste operaţiuni se desfășoară în permanentă consultare a clientului. Din fericire, haina unui magazin este apreciată întotdeauna de clientul clientului nostru, consumatorul de shopping, asta probabil si din motivul că cerneala cu care noi redactăm proiectele se numeste pasiune.

Continuăm să creștem

În fiecare saptămână în România se deschide un proiect desenat de MATIUS. Există cel puţin 3 proiecte semnate de MATIUS în fiecare mall sau galerie comercială din România, in fiecare municipiu sau oraș cu retail modern.

Producătorii , retailerii, antreprenorii, dezvoltatorii și constructorii de spaţii comerciale apreciază metodele pro-active și profesionale de implementare a proiectelor abordate de studioul MATIUS, iar asta ne ajută sa creștem.